Am reluat seria  cursurilor de prim ajutor  din cadrul proiectului nostru “O șansă la viață”. Așa cum știți am făcut un parteneriat cu Serviciul Județean de Ambulanță Cluj, care va organiza, prin Substația Dej, cursuri de prim ajutor în Dej și împrejurimi.

Astăzi am fost primiți cu căldură de personalul de la Grădinița Junior Dej cărora le mulțumim  pentru interesul arătat și pentru participare.

De asemenea mulțumim personalului Serviciului Județean de Ambulanță Cluj – Substația Dej pentru participare și pentru sprijinul oferit. 

 Cu acest curs am reușit să trecem pe la toate cele 5 grădinițe din Dej, așa că,  spunem noi, vă puteți lăsa copilașii cu încredere, personalul acestora fiind de acum mai instruit în a acorda primul ajutor. Cursul, in aceste sesiuni s-a concentrat în principal pe acordarea primului ajutor copiilor. 

Vom continua acest proiect cu personalul de la școlile și liceele din Dej, apoi pe timpul Școlii  Altfel, încercăm să ținem câteva sesiuni de curs cu elevii de gimnaziu și liceu. În paralel dorim să organizăm câteva sesiuni publice, iar ca proiect de viitor avem organizarea unui Maraton al resuscitării. Rămâneți aproape de noi, iar dacă sunteți reprezentantul unei școli din Dej vă rugăm să ne scrieți, pentru a ne putea coordona.

 Cursul este gratuit, dar încurajam donațiile, astfel că din donațiile dumneavoastră am reușit să achiziționăm 3 manechine adult și un manechin copil, costul acestora fiind de aproape 1000 euro. 

Mulțumim doamnei doctor Mariana Baciu pentru implicarea în demararea și susținerea acestui proiect, precum și doamnei directoare Sămăreanu Cristina pentru primirea călduroasă.

Vă așteptăm cu drag să participați alături de noi, la sesiunile de curs care vor urma.