Organizația Națiunilor Unite a desemnat ziua de  29 septembrie drept Ziua internațională de conștientizare a risipei alimentare, pentru a atrage atenția că o treime dintre alimentele produse în lume sunt aruncate, în timp ce regiuni întregi suferă de foame.

Banca pentru Alimente Cluj organizație ce colectează surplusul de alimente de la agenți economici și îl distribuie asociațiilor ce au în grijă persoane defavorizate, printre care și noi, a organizat un eveniment pentru a marca această zi. 

Mulțumim pentru invitația de a participa la acest eveniment! Am degustat din excepționalele bucate gătite de cele trei echipe participante la concursul de gătit, jurizând transformarea în artă a alimentelor salvate de la risipă.

Totodată, echipa Asociației Vă Ajutăm din Dej a câștigat Quiz-ul Risipei Alimentare. Au fost întrebări interactive  asupra importanței reducerii risipei alimentare, recunoaște melodia, integrame, toate având ca temă impactul pe care Banca, Organizațiile beneficiare și Sponsorii l-au avut asupra reducerii risipei alimentare. Suntem tare mândri de asta! 

Și pentru că parteneriatul nostru cu Banca pentru Alimente Cluj are deja 2 ani, am fost printre cele 6 organizații beneficiare, din aproape 200, care au avut onoarea de a împărtăși in cadrul evenimentului modul nostru de a contribui la reducerea risipei alimentare.

Vă mulțumim pentru invitație, a fost un eveniment exceptional,  care cu siguranță a reușit să ne inspire și să ne  mobilizeze pentru a continua în lupta împotriva risipei alimentare.