Noutăți

FB_IMG_1690302674505

25.07.2023 – Vom organiza încă o Școala de vară – “Explorăm și învățăm” în locația Școlii Gimnaziale Nireș.

16.03.2023

Salutare dragii noștri.

 

Chiar dacă nu postăm aici, aproape zilnic suntem implicați în diferite activități.

 

Săptămâna asta am primit de la  Grădinița Paradisul Piticilor suma de 309 lei, fonduri obținute în urma realizării expoziției cu vânzare ”Mărțișorul în spațiul românesc”. Micuții au realizat mărțișoare iar cu banii adunați au decis să susțină proiectele Asociației. Vă mulțumim dragilor!

 

Tot zilele astea am donat câteva sute de măști de protecție către Grădinița Cu Program Prelungit “Piticot” Dej și Grădinița cu Program Prelungit ,, Lumea Piticilor” Dej  Acestea vor fi distribuite gratuit personalului grădinițelor sau părinților care intră în incintă și au nevoie. 

 

De asemenea ne ocupăm de beneficiarii noștri. Zilele trecute fiind ziua de naștere a două gemene dragi nouă, le-am dus un tort din partea Asociației și le-am cântat: La mulți ani! O altă familie a primit anumite produse alimentare având urgent nevoie.

 

În paralel ne ocupăm de detaliile organizatorice pentru organizarea cursului de RESUSCITARE și DEFIBRILARE în caz de stop cardio-respirator și SALVARE ÎN CAZ DE ÎNEC – cursul #PărințiSalvatori, pe care îl organizăm împreună cu Asociația   Parinti Salvatori – Lifesaving Parents duminică la Dej. 

 

Suntem aici și rămânem aici atâta timp cât e nevoie de noi.

Vă mulțumim că ne sunteți alături și că ne susțineți activitățile!

03.03.2023

 

Ieri am reușit să ducem la final această acțiune. Echipa de fotbal A C S Young Boys Dej, a scos la  licitație acest tricou semnat de membrii echipei, iar Borsan Vlad,  licitând 500 lei, și-a adjudecat acest tricou. Totodată el a mai adunat de la echipă 350 lei, astfel, deși inițial suma era destinată pentru campania De Crăciun dăruiește un zâmbet, o vom folosi la Bucuria Primăverii

Mulțumim A C S Young Boys Dej și Vlad Borsan!! 🙏❤️

Tot zilele trecute, am primit de la magazinul Contessa haine noi in valoare de peste 4000 lei. Vă mulțumim! 🙏❤️

Totodată vă anunțăm pe această cale că Asociația Oamenilor de Afaceri Turci nu mai primesc donații în haine sau alimente, așa că o parte din hainele primite au mers către Asociația Parinti Salvatori – Lifesaving Parents, care are in grija câteva sute de ucraineni. Peste 200 dintre ei au donat zilele trecute sânge pentru poporul român. Ne înclinăm in fața lor!  🙏❤️

De asemenea  dorim să va reamintim de Cursul de RESUSCITARE și DEFIBRILARE în caz de stop cardio-respirator și SALVARE ÎN CAZ DE ÎNEC – cursul #PărințiSalvatori – pe care-l organizăm împreună Asociația Parinti Salvatori in data de 19 martie, la Dej. Avem, cu o postare mai jos, toate detaliile, grăbiți-va să va înscrieți deoarece locurile sunt limitate!  Astăzi Vasile Vlaşin –  fondator al Fundației Părinți Salvatori, membru și instructor acreditat al Consiliului European de Resuscitare ne-a anunțat că  s-au ocupat deja 30% din locuri.

Pe final, vă anunțăm că va așteptam alături de noi in campania Bucuria Primăverii și speram sa ne revedem la Lidl, cat mai curând.

Aveți grijă de voi  și de cei dragi!

11.02.2023

În fața tragediilor, solidaritatea este singurul răspuns uman. 

Am predat astăzi către Türk İş Adamları Derneği  (Romanya) – TİAD – Asociația Oamenilor de Afaceri Turci din România, prin Consulatul Onorific al Turciei la Cluj Napoca, hăinuțe pentru copii de peste 4000 lei.  Am adunat până acum 2200 lei, iar diferența am completat-o din banii Asociației. De asemenea am primit de la Lucia 5 plăsuțe cu haine și încălțăminte pentru copii. Toate au ajuns la Apahida, unde se află centrul de colectare al ajutoarelor,  iar de aici un prim transport va pleca in această seară spre Turcia. 

 O să adunăm in continuare donații, atât in bunuri – lista cu cele necesare în pozele de mai jos, cât și în bani în conturile Asociației.

ASOCIATIA VA AJUTAM DIN DEJ

CIF: 42960042

RO37BTRLRONCRT0565463401 – lei

RO84BTRLEURCRT0565463401 – euro

BT PAY: 0723290245

Pentru donații în bunuri vă așteptăm in continuare pe strada Unirii nr. 1 (sub farmacia Dona) intre orele 10.00-12.00 si 16.00-18.00. Vă rugăm să  ne contactați înainte  sunând la numărul: 0723290245. Colectăm:

✅ Haine de iarnă (doar noi)  pentru adulți și copii – Geci, ghete, pantaloni, ciorapi, fulare, pulovăre, căciuli, lenjerie de corp, etc.

✅ Alimente – Conserve, alimente neperisabile,  mâncare pentru bebeluși.

✅ Alte articole – Termosuri, lanterne, baterii externe, produse de igienă, absorbante.

Săptămânal, atâta timp cât vom avea ce duce, ne vom deplasa la Apahida pentru a preda donațiile adunate. 

Orice sprijin înseamnă enorm pentru cei care au pierdut totul în urma cutremurului. 

Tot astăzi am reușit să ducem un colțar, donat de Rodica, unei familii formate din 5 membri care avea până acum doar un singur pat, astfel că tatăl și uneori fetița mai mare, erau nevoiți să doarmă pe jos.  

Vă mulțumim! 🙏❤️

 

09.02.2023

 

O zi obișnuită din viața Asociației.

Ne sună ieri o doamnă din Targu Neamț, cum că mama ei e bolnavă la pat in Cetan. Are nevoie de scutece pentru adulți, ceva de mâncare si o cremă, deoarece, din cauza lipsei scutecelor, s-a iritat. 

Ne-am adus aminte de doamna cu suflet mare de la Ali Alex Depo – Second Hand – Dej, de pe Sărata de Jos, care ne-a mai ajutat cu scutece, și am zis:  hai să încercăm. Am avut noroc, și uite așa, câteva luni,  doamna bolnavă va avea cel puțin scutecele asigurate. Mulțumim!!!

Am cumpărat una alta de mâncare, am trecut pe la sediu, de unde am mai pus cate ceva, deoarece chiar săptămâna trecută Anca Sipos ne-a adus câteva produse alimentare – Mulțumim Anca!!! – și am pornit spre Cetan. De fapt am vrut să pornim, dar făcând ieri anunțul cu ajutoarele pe care le colectăm pentru Turcia, ne-a sunat Lucia și ne-a adus cinci plase cu haine pentru copii cumpărate de ea.  Mulțumim Lucia!!!

Între timp ne-a scris cineva  că donează un colțar și chiar aveam o familie căreia îi căutam un pat.  Acum trebuie doar să rezolvăm cu transportul și am mai rezolvat o problema. 

Am ajuns la Cetan, femeia într-adevăr e la pat, nu se poate deplasa, sperăm să intervină cumva Primăria Vad aici să poată beneficia soțul acesteia de indemnizația de însoțitor. 

Pe drum vedem ca avem mesaj de la Banca pentru Alimente Cluj dacă putem azi intre 15.00-16.00 să venim după câteva produse. Mesaje pe grup, ne organizăm, avem pe cineva dintre noi în Cluj, va merge el. Rezolvat!

Sună telefonul, o beneficiară de-a noastră e internată la pediatrie cu copilul, azi sau mâine îi da drumul dar nu are niciun ban de medicamente. Noi nu dăm bani, dar am rugat-o să ne trimită rețeta și îi vom cumpăra noi medicamentele. Avem un parteneriat frumos cu Drogheria HARA și ne așteaptă de bani. Mulțumim!!! Pentru a câta oară azi?

Intre timp, o altă membră a Asociației a fost informată că undeva pe Deal, e o doamnă care umblă noaptea de frig, să nu înghețe în casă. Da, știm, unele povești par incredibile, dar nici nu putem să nu verificăm. Am stabilit că vom merge după masă să verificăm și dacă e așa,  să anunțăm serviciul de protecție socială din cadrul primăriei. 

Si, tot zilele astea ne-au fost semnalate doua cazuri: un bătrân singur și o altă familie cu doi bătrânei, pe care sperăm ca tot azi să ajungem să-i vedem. Apoi vine colegul de la Banca pentru alimente, descărcăm, iar dacă e marfă perisabilă trebuie și distribuită azi.  

Cam asta facem noi într-o-o zi obișnuită. Și e doar ora 13.00. 🙂

Pe lângă dăruirea voluntarilor, majoritatea celor de mai sus costă și bani, de aceea, dacă ai ajuns până aici cu cititul, mai stai două minute și completează online  Formularul 230, prin care de fapt ceri statului să ne vireze 3,5% din impozitul pe salariu pe care ți l-a reținut anul trecut,   accesând link-ul de mai jos.

redirectioneaza.ro/va-ajutam-din-dej

Îți mulțumim! 🙏❤️

08.02.2023

 
17 ore a stat această fetiță cu mâna deasupra capului frățiorului ei sub dărâmături, în timpul cutremurului care a devastat Turcia și Siria. Gestul micuței de-a sprijini plafonul de beton cu mânuța ei ca să nu cadă peste frățiorul ei, gestul ei protector, este impresionant, emoționant, tulburător până la lacrimi….! Cumplit prin ce-au trecut și trec acești oameni…!
Și pentru că nu am stat niciodată departe, de astăzi adunăm donații, atât cât e nevoie, pentru a alina suferința celor rămași.
Peste 150.000 de persoane din Turcia au rămas fără locuințe după ce cutremurul de luni și replicile care au urmat au cauzat prăbușirea a aproximativ 6000 de clădiri.
Ce se poate dona:
✅ Haine de iarnă (doar noi) pentru adulți și copii – Geci, ghete, pantaloni, ciorapi, fulare, pulovăre, căciuli, lenjerie de corp, etc.
✅ Alimente – Conserve, alimente neperisabile, mâncare pentru bebeluși.
✅ Alte articole – Termosuri, lanterne, baterii externe, produse de igienă, absorbante.
Ne găsiți pe strada Unirii nr. 1 (sub farmacia Dona ) intre orele 10.00-12.00 si 16.00-18.00. Dacă doriți să ne contactați o puteți face sunând la numărul: 0723290245.
Toate donațiile le vom transporta săptămânal la Consulatul Onorific al Turciei din Cluj-Napoca cu care am luat deja legătura.
Dacă doriți să donați bani, o puteți face in conturile de mai jos cu specificația “Turcia”.
ASOCIATIA VA AJUTAM DIN DEJ,
CIF: 42960042
RO37BTRLRONCRT0565463401 – lei
RO84BTRLEURCRT0565463401 – euro
BT PAY: 0723290245
Vă mulțumim! 🙏❤️

21.01.2023

Am primit de la Arcese, prin Banca pentru Alimente Cluj două tone de făină care a trebuit distribuită destul de repede așa că ne-am pus din nou pe treabă. Sperăm să le iasă beneficiarilor noștri niște plăcinte tare bune! 🙂 Mulțumim donatorilor!
Tot astăzi le urăm la mulți ani Alexandrei și Mariei, două surori de care avem grijă, născute in această perioadă, cărora le-am dus un tort. 🎂
Iar anul acesta am hotărât ca vom contabiliza în cadrul Asociației orele de voluntariat pe care le facem. Dorim doar să va informăm că în doar 20 de zile am făcut un număr de 7104 minute de voluntariat, adică peste 118 ore.
Dacă si tu vrei să faci 2 minute de voluntariat și totodată să sprijini acțiunile Asociației completează pentru noi Formularul 230, prin care de fapt ceri statului să ne vireze 3,5% din impozitul pe salariu pe care ți l-a reținut anul trecut, accesând link-ul de mai jos.
Vă mulțumim! 🙏❤️

28.12.2022

La începutul lunii Decembrie am organizat Gala Asociației Vă Ajutăm din Dej.
Acest eveniment am vrut să reprezinte un moment de recunoaștere simbolică și prețuire a celor care s-au pus în slujba Binelui, a celor care ne-au ajutat să sprijinim semenii noștri aflați în nevoie, in special copiii și familiile aflate în dificultate, reprezentând în același timp și o invitație adresată tuturor celor care doresc pe viitor să ni se alăture.
Am fost la prima ediție, dar dorim să facem din acest eveniment o tradiție, astfel că an de an, spre final o să facem un bilanț al activității și proiectelor noastre și-l vom prezenta in cadrul acestei Gale.
Sincere mulțumiri pentru sprijinul acordat in organizarea Galei: DJ – Marius Balog, Cofetaria Bueno- Vlad Săvan, Cocktail Bar – Poptelecan Călin, Studio Magic Star – Vasile Blăjan, Ansamblul Someșana – prof. Lucian Tecar, Dans olimpici -Vlad Pâslariu, Dans de societate – Alex Mihăișteanu, precum și tuturor celor care au donat obiecte pentru tombolă.
De asemenea dorim să mulțumim participanților care ne-au onorat cu prezența și care au fost alături de noi in acest an, sperând la o colaborare de succes si in 2023.
PS: Costul organizării acestei gale a fost suportat de către membrii Asociației și de către sponsori.

26.12.2022

Dragi prieteni,
Având în vedere că banii asociației au venit în principal de la dumneavoastră, corect este să vă informăm ce am făcut cu donațiile si sponsorizările.
Astfel, in imaginile de mai jos aveți Raportul nostru de activitate pentru perioada Decembrie 2021 – Noiembrie 2022. Dacă anul trecut raportul avea 22 de pagini, anul acesta are 32, oricât ne-am străduit să-l condensam, ceea ce înseamnă că am avut mult de lucru.
Vă mulțumim mult celor care ne-ați ajutat și sperăm într-o colaborare la fel de buna si in 2023. 🙏❤

23.12.2022

“Crăciunul este pentru totdeauna, nu doar pentru o zi, este dragoste, dorinţa de a trăi împreună, de a dărui. Binele pe care îl faci pentru alţii este binele pe care ţi-l faci ţie.”– Norman Brooks
Anul acesta ați fost minunați. Am reușit să facem pentru 98 de copii cadouri personalizate conform vrâstei si genului, am putut dărui către 40 de familii peste 15 kg de alimente de strictă necesitate, am putut ajuta alte aproape 10 familii cu cadouri nepersonalizate și alimente. Pe scurt, am reușit tot ce ne-am propus și asta datorită vouă.
Fie că ați donat la Lidl in cutia special instalată cu sprijinul Băncii pentru Alimente Cluj, fie că ați virat bani in contul Asociației sau ați semnat un contract de sponsorizare cu noi, ca persoane juridice, fie v-ați implicat in donarea și confecționarea pachetelor pentru copilași, care apropo, au fost chiar speciale, sau ați făcut parte dintre dintr-o instituție de învățământ și ați adunat la voi produse și lucruri, tuturor vă mulțumim! Ați fost, așa cum am zis, excepționali!
Dacă vă gândiți la fericirea Dumneavoastră în prag de sărbătoare și o înmulțiți de zeci de ori, puteți să vă imaginați fericirea celor pentru care ați dăruit cu drag și din inimă. Noi am fost doar simpli mesageri. Dar mânați de altruism și iubire de aproape, dornici să vedem zâmbete largi și ochi luminoși am dus la bun sfârșit, al treilea an consecutiv, campania “De Crăciun, dăruiește un zâmbet”!
Vrem doar să vă mulțumim, atât noi cât și beneficiarii asociației noastre, care ne așteaptă de fiecare dată cu nerăbdare și bucurie. Zâmbetele lor sunt plata noastră și cu ele ne hrănim sufletul și ne liniștim mintea.
Vă suntem recunoscători până la capătul lumii și vă dorim să aveți casele pline de căldură, să vă fie pline de cei dragi, să vă veseliți și să fiți mulțumiți că ați mai făcut încă o faptă bună. 🙏❤️
Sărbători fericite cu liniște și armonie în suflet! 🎄

16.12.2022

Parteneriatele noastre cu instituțiile de învățământ din Dej continuă.
Copiii de la Gradinita Cu Program Prelungit Piticot Dej și de la Grădinița cu Program Prelungit ,, Lumea Piticilor” Dej au pregătit pentru campania noastră “De Crăciun dăruiește un zâmbet” dulciuri, cadouri și alimente neperisabile, care vor ajunge la beneficiarii noștri.
Mulțumim doamnelor directoare Valentina Gabriela Faur și Mihaela Tămaș pentru implicare și mobilizare, mulțumim părinților care încă de pe acum educă copiii în spiritul voluntariatului, al empatiei și al grijii față aproapele lor și evident vă mulțumim vouă dragi copii pentru aceste daruri.
Sunteți minunați!🙏❤️

14.12.2022

 
Personalul TESA de la Vibracoustic Dej, cu mult suflet și dărnicie, au făcut o parte din pachetele pe care le vom dărui în cadrul campaniei noastre “De Crăciun dăruiește un zâmbet”.
Aceștia, inspirați de Augusta Rus, care începând de astăzi e membră a Asociației, au reușit să ne ajute cu pachete personalizate pentru peste 70 de copii.
Noi le mulțumim cu drag, apreciem implicarea și voluntariatul tuturor celor care au contribuit la acest frumos proiect și îi invităm alături de noi atunci când vom distribui aceste pachete.
Până atunci, vă reamintim ca la LIDL Dej, cu sprijinul Banca pentru Alimente Cluj, avem cutie unde adunăm produse alimentare neperisabile pe care le vom distribui tot în preajma Crăciunului. În acest moment suntem puțin deficitari la dulciuri și conserve, așa că dacă vă faceți cumpărăturile în aceste zile de la Lidl Dej, vă rugăm și vă mulțumim totodată că vă gândiți si la cei care au mai puțin, sau deloc.
Ieri am primit de la Moara din Suia, peste 150 kg de făină albă, făină de mălai și griș cu sprijinul colegei noastre Raluca Cristina.
Mulțumim tuturor care ne ajută să ducem și aceasta campanie la bun sfârșit.

06.12.2022

Astăzi, cu bucurie, am primit vizita și colindul copiilor de la Grădinița cu Program Prelungit Arlechino Dej.
In cadrul parteneriatului dintre Asociația “Vă ajutăm din Dej” și Grădinița Arlechino, parteneriat pe care l-am numit ,,Împreună coloram zâmbete” preșcolarii grupelor : Mare B (ed. Macovei Simona si ed. Pacurar Amalia), Mijlocie ( ed. Uifelean Maria si ed. Fazakas Crina). Mica A (ed. Preszak Erika si ed. Torok Adriana) și Mica B ( ed. Tecar Maria si Vadean Corina) au adunat, sortat si împachetat cadouri pentru copiii nevoiași.
Astăzi grupa mare B împreuna cu doamnele educatoare Macovei Simona si Amalia Pacurar, care este și membră a Asociației au adus cadourile, au colindat, au recitat poezii, s-au și jucat, că doar sunt copii, iar noi i-am întâmpinat cu multă căldură și cu voia părinților, cu ceva dulce.
Mulțumim personalului Grădiniței Arelchino, pentru implicare și mobilizare, mulțumim părinților care încă de pe acum educă copiii în spiritul voluntariatului, al empatiei și al grijii față aproapele lor și evident vă mulțumim vouă dragi copii pentru această zi minunată.

25.11.2022

 
Parteneriatul nostru special cu Spitalul Municipal Dej continuă ca in fiecare an.
De data asta a fost rândul secției ginecologie să primească perne și cearceafuri noi. De asemenea zilele trecute am donat pentru personalul Ambulanței Dej un laptop, un videoproiector și o imprimantă, pentru a-și putea tine cursurile de pregătire in bune condiții.
Vă mulțumim că sunteți aproape de noi și ne ajutați să facem bine.

16.11.2022

Dragi oameni de bună credință!
Venim din nou cu un apel către Domniile voastre!
Acum, în prag de iarnă, o familie din Nireș a rămas, în urma unui incendiu, fără un acoperiș deasupra capului.
Nenorocirea care s-a abătut asupra acestor tineri care au doi copii de 7 si 12 ani a făcut scrum acoperișul casei, iar ceea ce nu a distrus focul, a distrus apa. Tinerii lucrează in Dej, copiii sunt la școală în Dej, pe la locurile lor de muncă și la școală colegii s-au mobilizat și au strâns ceva bănuți, dar nu suficient.
De aceea am decis să ne implicăm și noi, așa că orice sumă, cât de mică, va putea face o minune astfel ca familia să poată sărbători Crăciunul în căsuța lor.
Donațiile se pot face in conturile asociației, sau pe BT PAY cu specificația: NIRES
ASOCIATIA VA AJUTAM DIN DEJ,
CIF: 42960042
RO37BTRLRONCRT0565463401 – lei
RO84BTRLEURCRT0565463401 – euro
BT PAY: 0723290245
De asemenea punem la dispoziția Societăților Comerciale un contract de sponsorizare prin care 20% din impozitul pe profit sau venit datorat statului, în funcție de cifra de afaceri, se poate direcționa fără niciun cost către noi, iar toți banii donați vor ajunge la acest caz. Găsiți acest contract in format pdf și pe pagina Asociației https://vaajutamdindej.ro/pentru-companii/, sau, dacă doriți venim noi cu unul, trebuie doar să ne contactați.
Dacă nu puteți contribui material, ne puteți ajuta și cu o distribuire a acestui anunț.
Vă mulțumim!🙏❤️